Regeling Energietoeslag verruimd

De energietoeslag van 1300 euro is al een tijdje beschikbaar voor inwoners met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. De gemeente Helmond breidt dit nu uit tot 130%. Voor inwoners met een inkomen tot 150% is een aparte regeling beschikbaar.

Door de hoge inflatie komen steeds meer inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in de problemen. De sterke stijging van de energiekosten, brandstofprijzen en de prijzen in de supermarkt leidt ertoe dat meer mensen in toenemende mate moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.

De energietoeslag van 1300 euro is al een tijdje beschikbaar voor inwoners met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. De gemeente Helmond breidt dit nu uit tot 130% van het sociaal minimum. Voor mensen met een inkomen daar net boven, tot 150% van het sociaal minimum, is een aparte regeling beschikbaar waarbij als voorwaarde geldt dat men een variabel energiecontract heeft.

Op www.helmond.nl kunnen inwoners zien of ze recht hebben op een vergoeding. De vergoeding is een gift en hoeft niet terugbetaald te worden. Ook heeft het geen gevolgen voor eventuele toeslagen of uitkeringen. 

De vergoeding is van 14 november tot en met 31 december 2022 aan te vragen. Om zo veel mogelijk inwoners te bereiken en te helpen bij het aanvragen van de vergoeding worden vanaf die dag op allerlei plaatsen in de stad spreekuren en koffiemomenten op straat georganiseerd. Maatschappelijke partners en vrijwilligers informeren inwoners over de regelingen en ondersteunen bij het compleet maken van aanvragen zodat deze snel en eenvoudig beoordeeld en vervolgens uitbetaald kunnen worden.

Op de website van de gemeente vind je een toolkit energievergoeding. Hiermee kunnen we zoveel mogelijk mensen informeren over de regeling, zodat niemand deze winter in de kou hoeft te staan. 
 

Afbeeldingen

Over ons

Ruimte om te leven | Helmond is een beweging die de tweedeling in Helmond wil tegengaan. Overheid, zorg, bedrijfsleven, welzijn en onderwijs steken de koppen bij elkaar om samen de kar te trekken.

Doe je mee?

Nieuwsbrief

Natuurlijk lees je al het nieuws op dit platform; neem vooral de url op in je favorieten!

Wil je ook onze digitale nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan

Volg ons via

    

 

 

Cookie-instellingen