Laaggeletterdheid in Helmond

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. In totaal gaat het om maar liefst 18% procent van alle mensen in Nederland. Ook in Helmond is één op de zes inwoners laaggeletterd.

Laaggeletterdheid houdt in dat je als volwassene moeite hebt met lezen, schrijven en/of rekenen. Als gevolg hiervan is er vaak ook sprake van beperkte digitale vaardigheden, zoals het omgaan met een computer of smartphone. 

Laaggeletterdheid heeft invloed op iemands gehele leven. Zo vind je bijvoorbeeld minder snel een baan, hebt minder grip op je geldzaken of weet niet hoe en wanneer je medicatie het beste kunt innemen. Laaggeletterdheid is niet hetzelfde als analfabetisme: laaggeletterde mensen kunnen wel lezen en schrijven, maar niet goed genoeg om geheel mee te doen in de maatschappij. 

Laaggeletterdheid komt in alle lagen van de samenleving voor: bij zowel jonge als oudere mensen, en bij zowel mensen die in Nederland zijn geboren als mensen met een migratieachtergrond. 

De komende tijd willen we bij Ruimte om te leven aandacht besteden aan laaggeletterdheid in Helmond. Heb jij tips of artikelen over laaggeletterdheid die met ons wilt delen? Ken je mooie initiatieven met aandacht voor laaggeletterdheid die we op het platform onder de aandacht kunnen brengen? Laat het ons weten! 

Afbeeldingen

Over ons

Ruimte om te leven | Helmond is een beweging die de tweedeling in Helmond wil tegengaan. Overheid, zorg, bedrijfsleven, welzijn en onderwijs steken de koppen bij elkaar om samen de kar te trekken.

Doe je mee?

Nieuwsbrief

Natuurlijk lees je al het nieuws op dit platform; neem vooral de url op in je favorieten!

Wil je ook onze digitale nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan

Volg ons via

    

 

 

Cookie-instellingen