Het Suikerhuis in Helmond

Meer dan één miljoen mensen in Nederland hebben diabetes type 2. In Helmond gaat daarom een uniek project van start: het Suikerhuis, een supportgroep van en voor mensen met diabetes, waarbij deelnemers in hun eigen buurt samenkomen.

Diabetes type 2 komt gemiddeld genomen vaker voor bij mensen met een lager inkomen. Ook onder mensen van Turkse, Marokkaanse, Hindoestaanse en Surinaamse afkomst komt suikerziekte vaker voor. Helaas worden deze groepen door bestaande leefstijlprogramma's minder goed bereikt. 

Het Suikerhuis wil suikerziekte in de wijk aanpakken. Saïda Tilburgs-Benfatimi is de eerste ambassadeur van het project. Samen met de LEV-groep gaat ze in de binnenstad van Helmond van start met supportgroepen voor mensen met suikerziekte. Daarbij helpen groepsleden elkaar om zo goed mogelijk met hun suikerziekte om te gaan en wordt ingezet op het verbeteren van de leefstijl voor een betere gezondheid. 

Het Suikerhuis is een initiatief van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn, de overkoepelende landelijke stichting op het gebied van supportgroepen voor leefstijl en gezondheid. Deelname aan het Suikerhuis is gratis, en ook mensen met een verhoogd risico op diabetes zijn welkom. 

Aanmelden kan via de website van Gezond Helmond. Hier vind je ook meer informatie over het project. 

Afbeeldingen

Over ons

Ruimte om te leven | Helmond is een beweging die de tweedeling in Helmond wil tegengaan. Overheid, zorg, bedrijfsleven, welzijn en onderwijs steken de koppen bij elkaar om samen de kar te trekken.

Doe je mee?

Nieuwsbrief

Natuurlijk lees je al het nieuws op dit platform; neem vooral de url op in je favorieten!

Wil je ook onze digitale nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan

Volg ons via

    

 

 

Cookie-instellingen