Tour Ter AA: over kansenongelijkheid in het onderwijs

Op 30 maart organiseert het ROC Ter AA de 'Tour Ter Aa', met als thema de kansenongelijkheid in het onderwijs. De bijeenkomst wordt geleid door Karim Amghar.

Kansenongelijkheid heeft grote, nadelige gevolgen voor studenten en leerlingen. Hoe kansenongelijkheid ontstaat, welke gevolgen het heeft en wat we eraan kunnen doen, wordt in deze masterclass aan de orde gesteld door Karim Amghar. 

Karim is auteur en schreef de boeken 'Van Radicaal naar Amicaal' en 'Hoor mij, zie mij! Naar kansengelijkheid in het onderwijs'. Daarnaast schrijft hij voor de NRC, is hij programmamaker, televisiepresentator, onderwijsprofessional, traniner en MBO-docent. 

Wat is kansenongelijkheid? 

Kansenongelijkheid ontstaat vooral door verschil in sociaaleconomische status. Weinig opleiding leidt over het algemeen tot minder inkomen, waardoor ouders vooral bezig zijn de eindjes aan elkaar te knopen. Hierdoor is er minder aandacht voor de kinderen, bijvoorbeeld voor hun taalontwikkeling. Wanneer deze leerlingen minder presteren, ontstaan er bij leraren soms onbewuste vooroordelen, die nog worden versterkt wanneer de leerling een migratie-achtergrond heeft. De gevolgen hiervan zijn duidelijk voelbaar in het MBO.

Tijdens zijn sessie gaat Karim ook in op stagediscriminatie, onderwaardering van het MBO en meer. 

Tour Ter AA met Karim Amghar

  • Donderdag 30 maart 14.30 uur – 16.00 uur
  • Locatie: collegezaal Keizerin Marialaan 2, Helmond

Lees meer en meld je aan via deze link

 

Afbeeldingen

Over ons

Ruimte om te leven | Helmond is een beweging die de tweedeling in Helmond wil tegengaan. Overheid, zorg, bedrijfsleven, welzijn en onderwijs steken de koppen bij elkaar om samen de kar te trekken.

Doe je mee?

Nieuwsbrief

Natuurlijk lees je al het nieuws op dit platform; neem vooral de url op in je favorieten!

Wil je ook onze digitale nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan

Volg ons via

    

 

 

Cookie-instellingen