Back in the Game: kansen creëren voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie

Vorige week vond het event 'Back in the Game!' plaats. Het thema van de bijeenkomst was 'Kansen creëren voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie' en het onderzoek 'Langs de zijlijn' stond centraal.

Theo Voortman en Lüün (onderdeel van Driessen Groep) deelden hun inzichten uit het onderzoek, dat zich richt op kansengelijkheid op de arbeidsmarkt. Ze lieten zien dat de groep zogenaamde 'zijlijners' erg divers is. Wil je aan de slag met deze doelgroep? Hun advies is om in te zoomen op één subgroep en je aan te sluiten bij organisaties die al bezig zijn. 

Dirk Danen van De Harde Leerschool vertelde over het programma Kort&Krachtig en liet de deelnemers het programma zelf ervaren. Dirk: 'Als je valt, staat er iemand om je op te vangen. Dat mist in deze wereld'. De Harde Leerschool werkt met (jong)volwassenen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Ze richten zich op zelfredzaamheid, bewustzijn, passie, veerkracht en respect. Het programma werkt met behulp van sport (rugby) en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Aan het eind van het programma presenteren de deelnemers zich aan potentiële werkgevers. 

Tygo en Shane zijn deelnemers van het programma Kort&Krachtig. Zij deelden heel open hun inspirerende, persoonlijke reis. En Alfons Paardekam liet zien wat het betekent als een werkgever zijn of haar hart openstelt. Hij vertelt: 'Het is heel simpel: je hebt mensen nodig. Mensen kunnen bij ons ook laagdrempelig beginnen. Als werkgever kijken we soms teveel naar wat iemand heeft gedaan. Maar dat zegt niets over wat iemand kan. Toen ik Tygo hoorde zeggen dat hij het gevoel had eindelijk weer ergens bij te horen, deed me dat veel goed. Mijn advies: open je hart en sta open voor mensen. Geef ze een tweede kans.'

Hij gaat verder: 'Het is belangrijk dat je iedereen in je organisatie mee krijgt. Ook de jongens op de vloer, niet alleen de directie. Als het eerste succes er is, wordt het makkelijker. Wanneer we vragen hebben, kunnen we altijd terugvallen op de Harde Leerschool, en dit traject heeft ons als bedrijf ook veel geleerd.' Ervaringsdeskundige en deelnemer Tygo sluit af: 'De negatieve dingen in je leven maken je niet tot wie je bent. Ze zorgen er wel voor dat we veel meer aankunnen.'

Wil je meer weten over de Harde Leerschool en Kort&Kracht? Neem een kijkje op de website. 

Copyright foto's: Driessen Foundation

Afbeeldingen

Over ons

Ruimte om te leven | Helmond is een beweging die de tweedeling in Helmond wil tegengaan. Overheid, zorg, bedrijfsleven, welzijn en onderwijs steken de koppen bij elkaar om samen de kar te trekken.

Doe je mee?

Nieuwsbrief

Natuurlijk lees je al het nieuws op dit platform; neem vooral de url op in je favorieten!

Wil je ook onze digitale nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan

Volg ons via

    

 

 

Cookie-instellingen