Submenu

Wandelende tijdbom

14-09-2021

MKB-ondernemer Hans kon het niet langer aanzien. Collega Ruud, een van zijn vaste productiemedewerkers, pleegde al jaren roofbouw op zijn lichaam. Met een gewicht van 230 kilo was hij een wandelende tijdbom.

Nog maar 40 jaar oud leek hij veroordeeld tot een vroege dood. Daar hoef je geen helderziende voor te zijn, harde cijfers ondersteunen deze sombere prognose. In de Helmondse wijk waar Ruud woont, leven mensen als gevolg van een ongezonde leefstijl gemiddeld zeven jaar korter.

Hans besluit de confrontatie aan te gaan. Hij stelt Ruud voor de keuze. Als hij zijn baan wil behouden, zal hij serieus aan zijn gezondheid moeten gaan werken. Hans heeft namelijk geen zin om te moeten investeren in een WAO-traject voor een medewerker die zijn lichaam structureel verwaarloost. In plaats daarvan is de ondernemer wel bereid te investeren in diens gezondheid door hem aan te melden bij een professionele leefstijlcoach.

Ruud pakt de handschoen op. 

Terugkijkend was dit het beste besluit in zijn leven. Dankzij een maagverkleining en een gezonde leefstijl met veel beweging is Ruud inmiddels 100 kilo afgevallen. Hij is een ander mens geworden, zit letterlijk beter in zijn vel en heeft nu eindelijk de conditie om het voetbalteam van zijn zoontje te kunnen trainen. Zijn baas Hans heeft er een fitte en energieke medewerker bij.

Gezondheid is een belangrijk onderdeel van zijn bedrijfsfilosofie. De kroketten en frikandellen in de bedrijfskantine maakten enkele jaren geleden al plaats voor groente en fruit. Daarnaast worden medewerkers die veel bewegen extra beloond. Voor elke 1000 stappen krijgen ze een fitcoin, een digitale munt waarmee ze gratis gezonde producten kunnen kopen in de buurtsuper. Gerichte initiatieven om het bewustzijn rond voeding en beweging te vergroten.

Ben jij als Helmondse professional op zoek naar manieren om mensen te helpen? Of het nu gaat over gezondheid, financiĆ«le moeilijkheden of andere problemen: Ruimte om te leven helpt je graag met het vinden van passende hulp. Neem een kijkje op de pagina 'Tips voor professionals' voor meer informatie. 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Over ons

Ruimte om te leven | Helmond is een beweging die de tweedeling in Helmond wil tegengaan. Overheid, zorg, bedrijfsleven, welzijn en onderwijs steken de koppen bij elkaar om samen de kar te trekken.

Doe je mee?

Nieuwsbrief

Natuurlijk lees je al het nieuws op dit platform; neem vooral de url op in je favorieten!

Wil je ook onze digitale nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan

Volg ons via

    

 

 

Cookie-instellingen