Submenu

Sociale tweedeling: de zoektocht naar integraliteit

15-04-2022

In sommige Helmondse wijken leven mensen zeven jaar korter dan in andere wijken. Dat heeft niet alleen te maken met het al dan niet hebben van een gezonde leefstijl, maar óók met zaken als welzijn, stress, inkomen, werk en vrijetijdsbesteding.

En al die factoren hebben weer invloed op elkaar. Zo gaan schulden en stress vaak hand in hand. Dat heeft allerlei gevolgen op het werk, zoals een hoger ziekteverzuim. Maar ook de thuissituatie heeft eronder te lijden. Denk bijvoorbeeld aan een verhoogd risico op huiselijk geweld. De uiteindelijke maatschappelijke kostprijs van die sociale tweedeling is gigantisch.

De oplossing is echter niet zo simpel te vinden...Welke rol spelen professionals hierin? Hoe helpen we mensen nu echt om zelfstandig verder te komen? Hoe vinden we een nieuw perspectief om de kloof te dichten? Hoe werken overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke instanties hierin samen? Waar moeten we op inzetten en wat moeten we vooral laten?

Met in de studio:

  • Pieter Hilhorst, publicist en lid Raad voor Volksgezondheid en Samenleving
  • Albert-Jan Kruiter, Instituut voor Publieke Waarden
  • Frans Huijbregts, VNO/NCW
  • Erik de Vries, wethouder gemeente Helmond
  • Marion van Limpt, directeur Senzer

Sociale tweedeling; de zoektocht naar integraliteit

X (voorheen Twitter)

Over ons

Ruimte om te leven | Helmond is een beweging die de tweedeling in Helmond wil tegengaan. Overheid, zorg, bedrijfsleven, welzijn en onderwijs steken de koppen bij elkaar om samen de kar te trekken.

Doe je mee?

Nieuwsbrief

Natuurlijk lees je al het nieuws op dit platform; neem vooral de url op in je favorieten!

Wil je ook onze digitale nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan

Volg ons via

    

 

 

Cookie-instellingen