Submenu

Relatief meer kanker in achterstandswijken

23-01-2023

In wijken en gemeenten waar inwoners minder geld te besteden hebben, krijgen mensen aanzienlijk vaker long- en hoofd-halskanker. De grootste oorzaak hiervan is het rookgedrag onder deze inwoners. Dit is één van de conclusies uit de vorige week gelanceerde 'kankeratlas'.

In deze atlas is de impact te zien van kanker per regio in Nederland. Zo kun je zien hoe vaak bepaalde kankersoorten ergens voorkomen, gebaseerd op de plek waar mensen woonden op het moment van de diagnose. Dit is in kaart gebracht voor de 24 meest voorkomende kankers in Nederland, maar ook voor al deze kankersoorten samen.

De atlas toont niet het risico op kanker in een bepaald gebied, wel hoe vaak een bepaalde kankersoort in een gebied voorkomt. Daarbij is dus onder andere een samenhang te zien tussen het aantal gevallen van longkanker en het rookgedrag van inwoners van specifieke wijken. 

Lees meer over de Kankeratlas op de website van het IKNL, het Integraal Kankercentrum Nederland. 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Over ons

Ruimte om te leven | Helmond is een beweging die de tweedeling in Helmond wil tegengaan. Overheid, zorg, bedrijfsleven, welzijn en onderwijs steken de koppen bij elkaar om samen de kar te trekken.

Doe je mee?

Nieuwsbrief

Natuurlijk lees je al het nieuws op dit platform; neem vooral de url op in je favorieten!

Wil je ook onze digitale nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan

Volg ons via

    

 

 

Cookie-instellingen