Submenu

Kennismakingsgesprekken Sterk aan het Werk

28-06-2023

De voorbereidingen voor de tweede lichting Sterk aan het Werk zijn in volle gang. Vorige week heeft de kennismaking tussen de 13 kandidaten en 11 werkgevers plaatsgevonden: een laagdrempelige manier voor de kandidaten om kennis te maken met potentiële werkgevers en andersom.

'Het was inspirerend om te zien hoe gemotiveerd en veerkrachtig de kandidaten zijn', aldus Bianca van Lieshout van de Driessen Foundation. 'Ze willen niets liever dan een positieve verandering in hun leven brengen. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor hun kinderen. Als we samenwerken en hen de juiste kansen bieden, kunnen we een enorme impact hebben op hun toekomst en die van hun gezinnen.' 

Naar aanleiding van de kennismakingsochtend zijn voor 11 kandidaten individuele vervolggesprekken met (meerdere) werkgevers gepland. Deze gesprekken zullen voor de zomervakantie plaatsvinden en hebben als doel het vinden van een match tussen werkgever en werknemer. De zomer zal in het teken staan van het creëren van een passende functie voor de kandidaat. Het tweede traject Sterk aan het Werk gaat in oktober 2023 officieel van start.

Bianca: 'Wij geloven in het potentieel van deze kandidaten en het is fantastisch om te zien dat werkgevers hen mogelijkheden bieden om te groeien en bloeien'. 

Tijdens de sessie waren de volgende werkgevers aanwezig: Veldsink, Woonpartners, AAE, Roc ter AA, e-Quest, Beck Communicatie, Wesselman, Gemeente Helmond, Zorgboog, Ariza en Driessen Groep. 

Over Sterk aan het Werk

Sterk aan het Werk richt zich op het creëren van kansen voor alleenstaande moeders die momenteel geen werk hebben of worstelen met het vinden van een passende plek binnen organisaties. Meer over het initiatief lees je hier. 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Over ons

Ruimte om te leven | Helmond is een beweging die de tweedeling in Helmond wil tegengaan. Overheid, zorg, bedrijfsleven, welzijn en onderwijs steken de koppen bij elkaar om samen de kar te trekken.

Doe je mee?

Nieuwsbrief

Natuurlijk lees je al het nieuws op dit platform; neem vooral de url op in je favorieten!

Wil je ook onze digitale nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan

Volg ons via

    

 

 

Cookie-instellingen