Submenu

Succesvolle kick-off van Sterk aan het Werk

17-10-2023

Sterk aan het Werk is opnieuw van start. In dit werk- en ontwikkelprogramma gaan alleenstaande moeders met een bijstandsuitkering acht maanden aan de slag bij een werkgever. Daarbij worden ze begeleid in hun persoonlijke groei. Tijdens de kick-off maakten ze kennis met het programma en met elkaar.

Wat is Sterk aan het Werk? 

'Een leuke baan draagt bij aan een gelukkig leven. Je krijgt leuke contacten, kunt jezelf ontwikkelen en krijgt financiële ruimte. Maar voor deze alleenstaande moeders is het lastig om een leuke baan te vinden door de combinatie van werk en gezin en een gebrek aan ervaring of opleiding. Wij gunnen deze moeders een baan die past bij hun talenten en die hen werkgelukkig maakt. En dan heerst er ook nog een enorme krapte op de arbeidsmarkt. Om die reden lanceerden wij vanuit Driessen Foundation het programma ‘Sterk aan het Werk’. Het doel van dit programma is om deze moeders de kans te bieden hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en in te zetten bij een werkgever die bij hen past. Zowel deelnemers als werkgevers krijgen hierin begeleiding', aldus Bianca van Lieshout.

Kick-off: zacht landen en kennismaken 

Bianca: 'Na de herfstvakantie gaat een nieuwe ronde deelnemers van start bij hun werkgever. Maar voor het zover is, trapten we afgelopen dagen eerst af met een kick-off. Deelnemers maakten in ontspannen sfeer kennis met het programma, hun werkplek en elkaar. Een aantal oud deelnemers van het eerste traject kwamen langs om hun ervaringen te delen. Daarnaast leerden ze hun jobcoaches kennen. Zij helpen de deelnemers met hun persoonlijke ontwikkeling. De LEVgroep verzorgt tweewekelijkse in groepsverband trainingen voor de deelnemers. Bijvoorbeeld in assertiviteit, het gebruik van LinkedIn en budgetbeheersing.' 

Partners en werkgevers 

De deelnemers gaan aan de slag bij werkgevers Ariza, Gemeente Helmond, AAE, Wesselman, Woonpartners, Driessen Groep,Beck Communicatie en Adriaans Bouw. Sterk aan het Werk is een initiatief van de Driessen Foundation en is vormgegeven in samenwerking met LEVgroep, Senzer en Rabobank. Beck Communicatie ondersteunt het programma op het gebied van communicatie. 

Wil je meer weten over Sterk aan het werk? Neem dan een kijkje op de pagina van de actiegroep.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Over ons

Ruimte om te leven | Helmond is een beweging die de tweedeling in Helmond wil tegengaan. Overheid, zorg, bedrijfsleven, welzijn en onderwijs steken de koppen bij elkaar om samen de kar te trekken.

Doe je mee?

Nieuwsbrief

Natuurlijk lees je al het nieuws op dit platform; neem vooral de url op in je favorieten!

Wil je ook onze digitale nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan

Volg ons via

    

 

 

Cookie-instellingen