Gratis energiebesparende middelen voor inwoners met laag inkomen

Nicole Swinkels 16-03-2022
243 keer bekeken 0 reacties

De energietransitie is de komende jaren voor heel Helmond een grote opgave. Om te zorgen dat inwoners met een lager inkomen ook mee kunnen in de benodigde transitie, is er speciale aandacht vanuit de gemeente voor deze doelgroep.

De coronacrisis en gestegen gasprijzen zorgen ook voor extra druk op de kwetsbare positie van minima, waardoor de urgentie om tweedeling tegen te gaan wordt vergroot. Samen met woningbouwcorporaties, maatschappelijke organisaties zoals de LEVgroep en vrijwilligers van het Energiehuis Slim Wonen, gaat de Gemeente Helmond inwoners ondersteunen met gratis energiebesparende middelen en tips om de energiekosten terug te dringen.

Daarnaast werken we samen met woningbouwcorporaties om niet alleen huurders te helpen, maar ook samen op te trekken in de verduurzaming van zowel huur- als koopwoningen. Met adviezen en tips van ervaringsdeskundigen wordt nadrukkelijk gekeken naar het perspectief  van de inwoners van Helmond. Op deze manier proberen we de ondersteuning zo goed mogelijk aan te laten sluiten. 

 

Afbeeldingen

Transitiecafé

0  reacties

Over ons

Ruimte om te leven | Helmond is een beweging die de tweedeling in Helmond wil tegengaan. Overheid, zorg, bedrijfsleven, welzijn en onderwijs steken de koppen bij elkaar om samen de kar te trekken.

Doe je mee?

Nieuwsbrief

Natuurlijk lees je al het nieuws op dit platform; neem vooral de url op in je favorieten!

Wil je ook onze digitale nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan

Volg ons via

    

 

 

Cookie-instellingen