Super Sociaal en Jibb+: gezonde leefstijl met Fitcoins

Saskia Kalter 25-05-2022
607 keer bekeken 0 reacties

Op het platform van Ruimte om te leven Helmond zetten we graag lokale initiatieven in de spotlight, die elk op hun eigen manier bijdragen aan het verkleinen van de sociale tweedeling in de stad. Deze keer: een samenwerking tussen Jibb+, Super Sociaal, Driessen Groep, Arte Groep en ItsmyLife.

Super Sociaal, de supermarkt voor minima, stimuleert een gezonde levensstijl door klanten Fitcoins te laten sparen. Door te wandelen en te fietsen kan worden gespaard voor de digitale munten, die vervolgens worden ingeruild voor gezonde producten als groente en fruit.

Het project is een samenwerking tussen Super Sociaal, ItsmyLife en Jibb+. Het doel: mensen met een lager besteedbaar inkomen aanmoedigen om meer te bewegen en gezonder te eten. Berbel van Bree (Jibb+) en Wim Brouns (Super Sociaal) zijn de initiatiefnemers.

“Vaak hebben deze mensen te weinig budget om lid te worden van een sportclub of om gezonde keuzes in de supermarkt te maken. Door simpelweg te wandelen en te fietsen verdienen zij Fitcoins, welke zij kunnen inwisselen voor gratis gezonde producten. Zo maken we een gezonde leefstijl ook toegankelijk voor minima”, aldus Berbel. 

De Helmondse bedrijven Driessen Groep en Arte Groep maken ook gebruik van de app, en ItsmyLife zorgt ervoor dat voor iedere twee betaalde abonnementen lokaal één gratis maatschappelijk abonnement ter beschikking wordt gesteld. 

Wil je meer weten over het initiatief en de app? Je leest er alles over op de website van Super Sociaal. 

Afbeeldingen

Over ons

Ruimte om te leven | Helmond is een beweging die de tweedeling in Helmond wil tegengaan. Overheid, zorg, bedrijfsleven, welzijn en onderwijs steken de koppen bij elkaar om samen de kar te trekken.

Doe je mee?

Nieuwsbrief

Natuurlijk lees je al het nieuws op dit platform; neem vooral de url op in je favorieten!

Wil je ook onze digitale nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan

Volg ons via

    

 

 

Cookie-instellingen