Steeds meer werkenden in financiële problemen

Saskia Kalter 02-09-2022
103 keer bekeken 0 reacties

‘Halverwege de maand is het geld van sommige mensen al op.’ ‘Mensen vallen vaker uit, het ziekteverzuim stijgt en mijn productiviteit daalt.’ ‘Wat kun je doen en waar moet je zijn als je ziet dat medewerkers in de problemen komen?’ Het zijn zaken die we meer en meer horen van ondernemers.

Door de stijgende energieprijzen en de torenhoge inflatie komen ook steeds meer werkenden financiële zorgen hebben. Zij zijn niet direct in beeld bij de instanties die kunnen helpen. Redenen genoeg om daar extra aandacht aan te besteden.

Vroeg signaleren helpt

Udo Holtappels en Kim van Uden van ‘Ruimte om te Leven’ hebben tijdens vier bijeenkomsten van SBH op de bedrijventerreinen een flinke groep ondernemers kennis laten maken met de beweging en het bijbehorende platform www.ruimteomtelevenhelmond.nl. Uit de bijeenkomsten heeft een aantal mensen zich gemeld om mee te denken over concrete oplossingen waarmee je sneller en beter mensen kunt helpen. Meteen na de zomer komen we met de groep bij elkaar. Eén ondernemer meldde dat de inzet van een budgetcoach of schulddienstverlener op de werkvloer meteen effect heeft.

Heb je vragen? Neem contact op met de LEV groep (0492 598989) of bel met de gemeente 14 0492 (optie 2) Daarnaast vind je op het platform de hele sociale kaart van Helmond: https://helmond.socialekaartnederland.nl/


Ziekteverzuim neemt toe, productiviteit neemt af

Financiële problemen zorgen voor meer stress, een hoger ziekteverzuim en minder productiviteit. Maar geldproblemen zorgen er ook voor dat mensen minder aandacht hebben voor gezond eten, minder bewegen en dat ze in een isolement terecht komen. Er is voor een groeiende groep mensen steeds minder ‘ruimte om te leven': meedoen met onze maatschappij wordt steeds lastiger of onmogelijk.

Toolbox beschikbaar

Het allerbelangrijkste is om mensen snel te helpen, op het moment dat de problemen ontstaan. Dat kan veel ellende voorkomen. Op het platform staat waardevolle informatie voor professionals die op wat voor manier dan ook te maken hebben met medewerkers in financiële nood. Er staan onder meer tips voor professionals en verwijzingen naar de juiste loketten van instanties of bedrijven in Helmond die direct kunnen helpen. Ook is er informatie te vinden over hoe je je woning beter kunt isoleren en zo flink kunt besparen op de energiekosten. Kijk rond op het platform, het loont.

Meld je aan op het platform

Met ‘Ruimte om te leven’ werken we in Helmond samen om de tweedeling te verkleinen zodat iedereen mee kan blijven doen. En daar hebben we allemaal profijt van.

Afbeeldingen

Over ons

Ruimte om te leven | Helmond is een beweging die de tweedeling in Helmond wil tegengaan. Overheid, zorg, bedrijfsleven, welzijn en onderwijs steken de koppen bij elkaar om samen de kar te trekken.

Doe je mee?

Nieuwsbrief

Natuurlijk lees je al het nieuws op dit platform; neem vooral de url op in je favorieten!

Wil je ook onze digitale nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan

Volg ons via

    

 

 

Cookie-instellingen