Kook5(7)00: lekker, gezond en betaalbaar koken in Helmond

Saskia Kalter 19-10-2022
343 keer bekeken 0 reacties

Maandag 17 oktober: de Dag van de Armoedebestrijding. Op deze dag werd in Helmond de Kook5700 gelanceerd. In de Westwijzer Helmond kookten onder meer Tess van Schijndel en Rinske Overvliet het eerste recept voor inwoners van Gemeente Helmond en wethouder Erik de Vries

De Kook5700 is een manier om inwoners te inspireren gezond, betaalbaar en lekker te koken. De komende tijd zal wekelijks een nieuw recept verschijnen op de Facebookpagina Kook5700. Ook zullen de recepten als flyer beschikbaar komen, die onder andere te vinden zal zijn bij Super Sociaal, supermarkt voor minima.

Naast een wekelijks recept, worden ook elke week tips gedeeld: bijvoorbeeld over energiebesparing of de inkomensverklaring. Op deze manier is de #kook5700 tweeledig: hij biedt inspiratie om ook met een klein budget heerlijk te koken, en helpt mensen met bespaartips in de breedste zin van het woord. Om zo meer ruimte om te leven te creƫren.

Ook Dit is Helmond was aanwezig bij de Kick-off, en maakte een mooie reportage. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright omslagfoto: DCI Media

Afbeeldingen

Budgettaire recepten te vinden op Kook5700

Over ons

Ruimte om te leven | Helmond is een beweging die de tweedeling in Helmond wil tegengaan. Overheid, zorg, bedrijfsleven, welzijn en onderwijs steken de koppen bij elkaar om samen de kar te trekken.

Doe je mee?

Nieuwsbrief

Natuurlijk lees je al het nieuws op dit platform; neem vooral de url op in je favorieten!

Wil je ook onze digitale nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan

Volg ons via

    

 

 

Cookie-instellingen