Samen DigiTAAL van start bij Bibliotheek Helmond

Saskia Kalter 17-02-2023
403 keer bekeken 0 reacties

Op donderdag 15 februari is in de bibliotheek van Helmond het project Samen DigiTAAL van start gegaan, dat ouders en kinderen helpt bij ontwikkelen van digitale vaardigheden. Wethouder Cathalijne Dortmans knipte samen met één van de jonge deelnemers van de pilot symbolisch een lintje door.

Digitale vaardigheden en taalplezier 

Het doel van het project 'Samen DigiTAAL' is om kinderen en hun ouders te leren om te gaan met de digitale wereld. Ze leren samen én van elkaar. Deelnemende gezinnen krijgen twintig weken lang een tablet in bruikleen, met daarop educatieve apps en spelletjes. Samen met een aan het gezin gekoppelde taalcoach wordt gewerkt aan taalplezier en digitale vaardigheden. 

Pilot Samen DigiTAAL

Vorig jaar hebben een aantal gezinnen deelgenomen aan de pilot van Samen DigiTAAL, en tijdens de officiële start deelde één van de deelnemende ouders haar ervaringen. Met slechts 15 minuten per dag op de tablet merkte de moeder dat haar kinderen veel woorden leerden en bovendien hun uitspraak verbeterden. 

LEVgroep en Bibliotheek Helmond-Peel

Voor het project Samen DigTAAL sloegen de Helmondse LEVgroep en de bibliotheek de handen ineen, en de gemeent Helmond bood ondersteuning. Maar liefst 1 op de 6 Helmonders is laagtaalvaardig, en wethouder Dortmans 'wil ervoor waken dat inwoners ook de boot missen op het gebied van digitale vaardigheden'. 

Robin Verleisdonk, directeur-bestuurder van de bibliotheek, legt uit dat dit project een unieke kans is om twee vliegen in één klap te slaan: 'Gezinnen kunnen samen, in hun vertrouwde thuisomgeving, aan de slag met taal en digitale vaardigheden.' 

Aanmelden voor Samen DigiTAAL 

Sinds 15 februari is het mogelijk om een gezin aan te melden voor Samen DigiTAAL. Stuur hiervoor een e-mail naar de LEVgroep, zij nemen dan contact met je op. 

Afbeeldingen

Over ons

Ruimte om te leven | Helmond is een beweging die de tweedeling in Helmond wil tegengaan. Overheid, zorg, bedrijfsleven, welzijn en onderwijs steken de koppen bij elkaar om samen de kar te trekken.

Doe je mee?

Nieuwsbrief

Natuurlijk lees je al het nieuws op dit platform; neem vooral de url op in je favorieten!

Wil je ook onze digitale nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan

Volg ons via

    

 

 

Cookie-instellingen