Sterk aan het Werk - Werkgevers gezocht

Saskia Kalter 02-03-2023
515 keer bekeken 0 reacties

Sterk aan het Werk, het succesvolle werk- en ontwikkelprogramma van de Driessen Foundation dat zich richt op alleenstaande moeders met een inkomen op bijstandsniveau, gaat binnenkort opnieuw van start. Voor de tweede ronde is men nog op zoek naar werkgevers.

Nora deed mee aan de eerste ronde van het traject, en is erg blij met wat het haar allemaal heeft opgeleverd. Ze schrijft daarover:

'Sterk aan het Werk heeft mij veel meer gebracht dan alleen werk. Ik heb zoveel geleerd en genoten de afgelopen maanden. Het was een reis van leren en proberen, ontwikkelen en ervaren, zien en doen. Door Sterk aan het Werk voel ik me niet alleen sterker, maar ook vrolijker en zelfs gelukkiger. Geluk is een gevoel van binnen. En geluk is voor mij op dit moment werken met plezier en doen waar mijn hart warm van wordt.'

In april worden de eerste voorbereidingen getroffen, zodat in september of oktober de tweede ronde van start kan gaan. Om werkgevers te enthousiasmeren voor Sterk aan het Werk wordt op 30 maart een inspiratiesessie georganiseerd. Werkgevers die meer willen weten over het traject en ervoor open staan zich aan te sluiten worden van harte uitgenodigd voor de dag. 

Iets voor jou of of jouw organisatie? Je vindt de uitnodiging met informatie over aanmelden, evenals een factsheet, hieronder: 

Beste,

Er zijn meer vacatures dan werkzoekenden. Toch is er nog steeds veel ‘unused capacity’. Mensen die talenten hebben en graag willen werken, maar voor wie net een andere aanpak nodig is om een juiste kans te krijgen. Dit geldt ook voor alleenstaande moeders met een inkomen op bijstandsniveau. Speciaal voor deze doelgroep lanceerde Driessen Foundation in 2022 het werk- en ontwikkelprogramma: ‘Sterk aan het Werk’. Dit programma is ontstaan n.a.v. de conferentie ‘Ruimte om te Leven Helmond’. 

We hebben goed nieuws: dit jaar starten we een tweede lichting Sterk aan het Werk!

En daarom benaderen we jou: we zijn op zoek naar een selecte groep werkgevers met wie we spijkers met koppen kunnen slaan. Want ook in dit traject starten weer talentvolle dames die een verrijking zijn voor jouw organisatie en die we graag verder op weg helpen.

Wij nodigen jou uit voor onze inspiratiemiddag/-avond op donderdag 30 maart,
van 15.00u – 19.30u. 
Locatie: Brainport Human Campus, Helmond.

Doel: samen écht impact maken.

Dit dagdeel staat in het teken van informeren en inspireren op het gebied van:

  • Inclusief werkgeluk;
  • Anders kijken naar arbeidspotentieel, het verhaal van Sterk aan het Werk;
  • Omgaan met financiële stress bij medewerkers (in samenwerking met Rabobank);
  • Het delen van ervaringen met mede-ondernemers;
  • In gesprek gaan met deelnemers van het traject van 2022.

En uiteraard sluiten we de bijeenkomst af met een hapje en drankje.

Graag horen we vóór 9 maart of je aanwezig bent bij deze sessie via info@driessenfoundation.nl

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Over ons

Ruimte om te leven | Helmond is een beweging die de tweedeling in Helmond wil tegengaan. Overheid, zorg, bedrijfsleven, welzijn en onderwijs steken de koppen bij elkaar om samen de kar te trekken.

Doe je mee?

Nieuwsbrief

Natuurlijk lees je al het nieuws op dit platform; neem vooral de url op in je favorieten!

Wil je ook onze digitale nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan

Volg ons via

    

 

 

Cookie-instellingen