Het Helmonds Preventieakkoord

Saskia Kalter 15-03-2023
290 keer bekeken 0 reacties

Door roken, overgewicht en problematisch alcohol- en drugsgebruik aan te pakken kan de gezondheid van heel veel mensen verbeteren. In Helmond geloven we in de kracht van preventie.

Daarom hebben inmiddels zo’n 100 lokale organisaties het Helmonds Preventieakkoord ondertekend om samen te werken aan een gezonder Helmond voor iedereen. Op 14 december 2020 is het Preventieakkoord getekend. Sindsdien zijn er een heleboel nieuwe partners aangesloten. Er wordt gewerkt aan drie thema’s:

  • Gezond eten en bewegen in Helmond
  • Helmond rookvrij
  • Helmond denormaliseert alcohol- en drugsgebruik

Is jouw organisatie ook bezig met de thema's van het Lokaal Proventieakkoord, of willen jullie ermee aan de slag? Sluit je dan aan bij het Preventieakkoord! Kijk op de website en stuur een mail om je organisatie aan te melden. Je ontvangt dan een paar keer per jaar het Preventieakkoord magazine, waarin interessante informatie vanuit deelnemende organisaties gedeeld wordt.  Je wordt onderdeel van een groot netwerk waarin we van elkaar leren. En je wordt uitgenodigd voor bijeenkomsten.

Tijdens de bijeenkomsten leggen we nieuwe verbindingen, werpen we een blik op de toekomst en kijken we ook welke stappen we vandaag nog kunnen zetten? Benieuwd hoe deze bijeenkomsten eraan toegaan? Bekijk de terugblik van de laaste bijeenkomst in december, in de pdf onderaan deze pagina.

Afbeeldingen

Over ons

Ruimte om te leven | Helmond is een beweging die de tweedeling in Helmond wil tegengaan. Overheid, zorg, bedrijfsleven, welzijn en onderwijs steken de koppen bij elkaar om samen de kar te trekken.

Doe je mee?

Nieuwsbrief

Natuurlijk lees je al het nieuws op dit platform; neem vooral de url op in je favorieten!

Wil je ook onze digitale nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan

Volg ons via

    

 

 

Cookie-instellingen