NPO Zapp wil schaamte rondom armoede bij kinderen doorbreken

Saskia Kalter 09-04-2023
293 keer bekeken 0 reacties

Van zondag 9 tot en met zondag 16 april staat NPO Zapp in het teken van armoede tijdens de Week van de Armoede. In Nederland leven meer dan 200.000 kinderen in armoede, dat is 1 op de 13 kinderen.

En de verwachting is dat dit aantal in 2024 zal stijgen naar 230.000 kinderen. Door middel van specials en online programma's wil de kinderzender het gesprek openen en de schaamte en het taboe doorbreken.

Robert Fortuijn, genremanager Kinderen van de NPO, vertelt: 'We merken dat het onderwerp armoede steeds meer speelt binnen onze Zapp-doelgroep. Als je de cijfers van het CBP ziet, is het duidelijk dat het om een significante groep kinderen gaat. We zeggen in Nederland vaak dat je niet arm kunt zijn, maar dat kan dus wél. In de programma’s die we uitzenden komen voorbeelden voorbij waarin beide ouders werken en toch niet rond kunnen komen.' 

In de programma's op NPO Zapp komen kinderen zelf aan het woord over armoede. In een special van Het Klokhuis vertelt een kind: 'Ik zorg vooral voor mijn twee zusjes. Mijn vader is er heel weinig. Hij heeft twee banen. Overdag en ’s nachts. Hij werkt keihard. En nog hebben we bijna geen geld.'

Door kinderen uit te leggen wat armoede is en hoe gezinnen in zo'n situatie kunnen belanden, hoopt Zapp het taboe rond armoede te doorbreken en kinderen te stimuleren om erover te praten. 

Speciaal voor de Week van de Armoede is een verzamelpagina gemaakt. Daarop staat een overzicht van alle programma's en informatie rondom het thema. 

Afbeeldingen

Over ons

Ruimte om te leven | Helmond is een beweging die de tweedeling in Helmond wil tegengaan. Overheid, zorg, bedrijfsleven, welzijn en onderwijs steken de koppen bij elkaar om samen de kar te trekken.

Doe je mee?

Nieuwsbrief

Natuurlijk lees je al het nieuws op dit platform; neem vooral de url op in je favorieten!

Wil je ook onze digitale nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan

Volg ons via

    

 

 

Cookie-instellingen