Uitnodiging theatervoorstelling laaggeletterdheid

Saskia Kalter 11-10-2023
547 keer bekeken 0 reacties

Op dinsdag 24 oktober organiseert Taalhuis Helmond een interactieve theatervoorstelling om in beeld en geluid te laten zien en ervaren wat laaggeletterdheid is, hoe je het kunt herkennen en wat je als professional kunt betekenen.

Lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden zijn basisvaardigheden die iedereen nodig heeft om goed mee te kunnen doen. Maar niet iedereen kan dit even goed. In Helmond heeft 17% van de inwoners hier zodanig moeite mee, dat het gevolgen heeft voor hun dagelijks leven.

Mensen die laaggeletterd zijn, hebben vaker te maken met armoede en gezondheidsproblemen. Kansen om dit te verbeteren, gaan sneller aan ze voorbij. Er valt dus heel veel te winnen met de aanpak van laaggeletterdheid. De kans is groot dat laaggeletterdheid ook bij jouw klanten of patiënten voorkomt. Daarom ben je van harte uitgenodigd voor de voorstelling 'Laaggeletterd'. Jij bent nodig om het verschil te maken en het Taalhuis ondersteunt hier graag in.

Laaggeletterdheid bij mensen die Nederlands als moedertaal hebben, blijft vaak verborgen. Als er wél vermoedens zijn, ontbreekt het vaak aan handvatten om het goede gesprek aan te gaan. Terwijl dit juist zo belangrijk is. Wat levert de voorstelling Laaggeletterdheid concreet op?

  • Je ontdekt wat laaggeletterd zijn in de praktijk betekent voor iemand.
  • Welke signalen er zijn en hoe je het gesprek erover aangaat.
  • Hoe je een vertrouwelijke sfeer creëert.
  • Hoe je iemand motiveert om aan de slag te gaan met zijn of haar leerbehoefte.

Je bent van harte welkom om aan te sluiten op:

Dinsdag 24 oktober 2023, 19:30 – 21:30 uur
ROC ter AA, Keizerin Marialaan 2, 5702 NR Helmond


Aanmelden kan tot uiterlijk 16 oktober via dit aanmeldformulier. Voor meer informatie, neem contact op met Linda van de Donk, coördinator Taalhuis Helmond, via info@taalhuishelmond.nl of via 06 86880764.

 

Afbeeldingen

Over ons

Ruimte om te leven | Helmond is een beweging die de tweedeling in Helmond wil tegengaan. Overheid, zorg, bedrijfsleven, welzijn en onderwijs steken de koppen bij elkaar om samen de kar te trekken.

Doe je mee?

Nieuwsbrief

Natuurlijk lees je al het nieuws op dit platform; neem vooral de url op in je favorieten!

Wil je ook onze digitale nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan

Volg ons via

    

 

 

Cookie-instellingen