Beëindiging Ruimte om te leven Helmond

Saskia Kalter 25-04-2024
87 keer bekeken 0 reacties

In 2021 startten we onze gezamenlijke missie om de sociale tweedeling in Helmond tegen te gaan. De afgelopen jaren is hard gewerkt aan het intensiveren van de samenwerking tussen het bedrijfsleven, zorg, overheid en het sociale domein. En met succes! Nu is het moment om onze koers aan te passen.

Een opgave die gevoeld wordt in Helmond

Vanuit Ruimte om te leven zijn er diverse fantastische initiatieven gestart die een bijdrage leveren aan het verkleinen van de sociale tweedeling in Helmond, waaronder: Sterk aan het werk, Maatjescafé Helmond, Gezond Mierlo-Hout, Geldzorgen op de werkvloer en Energie besparen doe je samen. Het verkleinen van de sociale tweedeling is een uitdagende opgave die gevoeld wordt in onze stad. Een greep uit wat we om ons heen zien gebeuren:

  • Het maatschappelijk veld vindt elkaar goed. 
  • Het bedrijfsleven ontmoet elkaar op diverse gelegenheden en langs verschillende thema’s.
  • Er wordt door Gemeente Helmond gewerkt aan een voorstel en plan van aanpak voor de inzet van ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid.

Met de aanwezigheid van al deze initiatieven heeft Ruimte om te leven Helmond zijn doel bereikt. Daarmee is er voor Ruimte om te leven Helmond geen duidelijke rol meer weggelegd. Dat wil niet zeggen dat onze missie stopt! We willen dat iedereen in Helmond de ruimte geeft, krijgt en pakt om te leven. Zodat iedereen mee kan doen.

Brainport voor elkaar

We staan nog steeds achter de doelstelling van Ruimte om te Leven. Omdat dit ook op andere plekken in de regio speelt én dat we meer winst kunnen behalen met een regionale aanpak sluit de gemeente Helmond aan bij Brainport voor Elkaar. Hier werken maatschappelijke organisaties, overheden (of regiogemeenten), onderwijs en bedrijven samen, zodat iedereen kan meedoen in onze samenleving, ongeacht afkomst of opleidingsniveau. 

Blijf elkaar ontmoeten
Het Ruimte om te leven platform gaat per 1 juni 2024 offline. Wil je elkaar blijven ontmoeten, dan ben je van harte welkom in onze LinkedIn groep

Voor iedere Helmonder
Het is fantastisch om te zien hoeveel mooie initiatieven er zijn gestart vanuit Ruimte om te leven en nog steeds worden voortgezet. We hopen dan ook van harte dat je jezelf blijft inzetten om sociale tweedeling tegen te gaan. We mogen trots zijn op onze mooie stad. Samen kunnen we hem nog mooier maken, voor iedere Helmonder. 

Met vriendelijke groet,

Initiatiefgroep Ruimte om te leven Helmond

Marion van Limpt, Cathalijne Dortmans, Frans Huijbregts, Eveline de Bont, Erik de Vries, Harrie van Dijk

Afbeeldingen

0  reacties

Over ons

Ruimte om te leven | Helmond is een beweging die de tweedeling in Helmond wil tegengaan. Overheid, zorg, bedrijfsleven, welzijn en onderwijs steken de koppen bij elkaar om samen de kar te trekken.

Doe je mee?

Nieuwsbrief

Natuurlijk lees je al het nieuws op dit platform; neem vooral de url op in je favorieten!

Wil je ook onze digitale nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan

Volg ons via

    

 

 

Cookie-instellingen