Vasthouden en enthousiasmeren jongeren

06-01-2022

Tom neemt een kijkje bij de drie kartrekkers van het project Onderwijs & Arbeidsmarkt waarin het vasthouden en enthousiasmeren van jongeren centraal staat.

Jongeren die dreigen uit te stappen bij hun opleiding worden geholpen om toch een diploma te halen. Juist door een unieke samenwerking van bedrijven in Helmond en het ROC ter Aa kunnen leerlingen proeven in de vorm van stages. Zo worden ze geholpen bij het maken van een keuze bij welk bedrijf zij graag meer willen leren. Om vervolgens te solliciteren en gedurende een BBL-traject toch dat diploma behalen. In deze eerste Ruimte om te Leven-podcast zijn Ingeborg Jansen Reinen (voorzitter College van Bestuur ROC ter Aa), Cathalijne Dortmans (wethouder Gemeente Helmond) en Frans Huijbregts (directeur Huijbregts-groep) te gast. 

Beluister via: Elke jongere een diploma - Anchor / Luisteren via Spotify, of lees de transcriptie van de podcast hieronder.

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Over ons

Ruimte om te leven | Helmond is een beweging die de tweedeling in Helmond wil tegengaan. Overheid, zorg, bedrijfsleven, welzijn en onderwijs steken de koppen bij elkaar om samen de kar te trekken.

Doe je mee?

Nieuwsbrief

Natuurlijk lees je al het nieuws op dit platform; neem vooral de url op in je favorieten!

Wil je ook onze digitale nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan

Volg ons via

    

 

 

Cookie-instellingen