Sluit je aan bij Ruimte om te leven

Vrienden van het Elkerliek

Ruimte om te leven Helmond: een initiatief van Vrienden van het Elkerliek

De Vrienden van het Elkerliek is een onafhankelijke stichting, die zich inspant om het verblijf van patiënten en bezoekers in het Elkerliek ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Dat gebeurt door het financieel ondersteunen van projecten die niet binnen de reguliere ziekenhuisfinanciering vallen. De stichting heeft geen winstoogmerk. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers die een sterke binding met het verzorgingsgebied van het Elkerliek hebben.

Een aangenaam verblijf zorgt voor minder stress, voor rust en voor een sneller herstel. Natuurlijk zorgt het ziekenhuis voor een vertrouwde en veilige omgeving, dat is de basis. De Vrienden van het Elkerliek maken echter méér mogelijk. Extra’s die niet uit het zorgbudget gerealiseerd kunnen worden. 

Vrienden van het Elkerliek is bovendien één van de initatiefnemers voor het platform Ruimte om te leven Helmond, dat zich inspant om de sociale tweedeling in de stad te verkleinen. Dit gebeurt onder meer door het delen van inspirerende initiatieven en het met elkaar in contact brengen van Helmondse professionals. Want ook in het Elkerliek zijn de gevolgen van de sociale tweedeling duidelijk zichtbaar: steeds meer kinderen maken een valse start en hebben een ‘abonnement’ op het ziekenhuis. 

 

Over ons

Ruimte om te leven | Helmond is een beweging die de tweedeling in Helmond wil tegengaan. Overheid, zorg, bedrijfsleven, welzijn en onderwijs steken de koppen bij elkaar om samen de kar te trekken.

Doe je mee?

Nieuwsbrief

Natuurlijk lees je al het nieuws op dit platform; neem vooral de url op in je favorieten!

Wil je ook onze digitale nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan

Volg ons via

    

 

 

Cookie-instellingen